Kváskové pečení

Kváskové knedlíky
2 kusy, jeden 500g Rozkvas: 200g hrubé mouky + 200g mléka + kvásek Těsto: 100g hrubé mouky + 200g hladké mouky + 150g bílého jogurtu

Trhací chléb
Jeden čas velmi populární, koloval všemi pečícími skupinkami a rozhodně stojí za připomenutí, ale v kváskové verzi. Rozkvas:100g žitné + 100g vody + kvásek Těsto:rozkvas +

Housky
Rozkvas: 100g žitné celozrnné + 100g vody + kvásek Těsto: rozkvas + 80g vody + 20g oleje + 100g pšeničné chlebové + 100g pšeničné hladké

Štola
Snad Vás tento recept na kváskovou štolu potěší. Nás rozhodně potěšila a to na první pokus, kdy jsme ji snědli ještě v den pečení. Žádné

Vypěstovat nebo se nechat obdarovat?
Kvásek, živý organismus, plný příznivých Lactobacillů. Pořiďte si ho domů a pečte pečivo, které bude o mnoho prospěšnější Vašemu zdraví a chuťově nesrovnatelné s tím, které

Krekry
Kváskové pečení je časově náročnější proces, který stojí za to, ale jsou různé metody, jak si ulehčit. Doteď jsem byla velkým propagátorem lednicového zrání těsta

Muffiny z brioškového těsta
Konečně jsem se rozhodla na přepis receptu brioškového těsta z droždí na kvásek a vyplatilo se. Dobře se s ním pracuje, umotat šáteček, pletýnku či miniaturní rohlíček

Chléb s červenou čočkou, bílým jogurtem a semínky
Vláčný chléb, dobrá konzistence těsta a díky lednicovému zrání i o to zajímavější chuť. Při překládání můžete prosypat kurkumou, která se k červené čočce víc než

100% celožitný s i bez mungo klíčků
Mám ráda celožitný chléb, hurá. A o to víc od doby, kdy jsem zjistila, že jde udělat i do ošatky. V době, kdy jsem žila v představě,