Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

Krekry

Share on facebook
Share on pinterest

Kváskové pečení je časově náročnější proces, který stojí za to, ale jsou různé metody, jak si ulehčit. Doteď jsem byla velkým propagátorem lednicového zrání těsta a teď jsem to rozšířila i o propagátorství nekynutého chleba nebo-li kváskových krekrů. Udělejte si je menší k vínu, větší na jednohubky a ještě větší k namazání a obložení šunkou. Náš malý Kryštof dává přednost všemu, co chroupe, na hydratovaný, vláčný chléb se střídkou jako peřinka ho jen tak nenalákám.

Množství v receptu vystačí na dva plné plechy křupavých krekrů.

ROZKVAS

130g žitné mouky + 130g vody + lžíce kvásku

TĚSTO

rozkvas + 25g olivového oleje + 25g slunečnicového oleje + 20g konopných loupaných semínek + 20g lněných semínek + 130g pšeničné chlebové mouky nebo špaldové mouky + 10g soli

Těsto krásně drží tvar, nelepí, dobře se rozvaluje, prostě parádaJ Množství v receptu vystačí na dva plné plechy křupavých krekrů. Čím tenčí těsto, tím křupavější krekry a tím kratší doba pečení. Pečte pár minut na 210 stupňů. V okamžiku, kdy se krekříky začnou nafukovat, hlídejte je o to víc.

Další podobné příspěvky

Close Menu