Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

Krekry

Share on facebook

Kváskové pečení je časově náročnější proces, který stojí za to, ale jsou různé metody, jak si ulehčit. Doteď jsem byla velkým propagátorem lednicového zrání těsta a teď jsem to rozšířila i o propagátorství nekynutého chleba nebo-li kváskových krekrů. Udělejte si je menší k vínu, větší na jednohubky a ještě větší k namazání a obložení šunkou. Náš malý Kryštof dává přednost všemu, co chroupe, na hydratovaný, vláčný chléb se střídkou jako peřinka ho jen tak nenalákám.

Množství v receptu vystačí na dva plné plechy křupavých krekrů.

ROZKVAS

130g žitné mouky + 130g vody + lžíce kvásku

TĚSTO

rozkvas + 25g olivového oleje + 25g slunečnicového oleje + 20g konopných loupaných semínek + 20g lněných semínek + 130g pšeničné chlebové mouky nebo špaldové mouky + 10g soli

Těsto krásně drží tvar, nelepí, dobře se rozvaluje, prostě parádaJ Množství v receptu vystačí na dva plné plechy křupavých krekrů. Čím tenčí těsto, tím křupavější krekry a tím kratší doba pečení. Pečte pár minut na 210 stupňů. V okamžiku, kdy se krekříky začnou nafukovat, hlídejte je o to víc.

Další podobné příspěvky

Napsat komentář