Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

Chléb s žitnou kaší

Share on facebook
Share on pinterest

Už je to dlouho, co jsem jásala z chleba. Domácí kváskový už bereme jako běžný standard. Přitom by pomohlo občas někde ochutnat běžný kupovaný a mít srovnání. Ale o to víc mě potěšilo, že se mi podařilo nakombinovat dokonalý vláčný chléb se střídkou jako peřinka. Všem ho moc doporučuji, budete jásat. Není pro úplného začátečníka, konzistence těsta trošku potrápí, ale určitě by neměl chybět na seznamu Vašich splněných přání. Když se budete hodně trápit, neproklínejte mě, mějte na paměti, že každá mouka saje jinak, tedy i ten nejlepší recept potřebuje trošku pekařské intuice.

ROZKVAS

150g žitné celozrnné mouky + 150g vody + lžíce kvásku

50g lněných semínek se záparou

TĚSTO

rozkvas + 270g vody + žitná kaše (100g mouky + 300g vroucí vody) + 50g lněných semínek + 450g hladké chlebové + 12g soli + lžička chlebového koření (koriandr, kmín, fenykl, anýz)

Další podobné příspěvky

This Post Has 2 Comments

  1. Hanicko, nemela bys uplne obyc recept, nejjednodušší pro začátek? Ja jsem z toho tumpachova, jak maam počítat ten rozkvas 🙁 zitra bych mela uu neco stvorit, ale je to jakysik slozity. Uz jsem zvladla kvasek, zitra bude 4den na světě, chci neco upect, tesim se, ale recept furt nemam. Nevím, jak s tim pocitanim. A nemam zatim osatku. Da se necim nahrAdit?

Close Menu