Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

Chléb s kokosem, batátem a kešu oříšky

Share on facebook
Share on pinterest

V některém z Plánských obchodů asi vyprodávali zásoby kokosu, jinak si neumím vysvětlit, že mi moje mami přivezla dvě kila. Díky šikovnému mixéru jsem rázem měla voňavou kokosovou mouku. Semolinovou mouku už nějakou dobu testuji a je pozoruhodné, jak i malé množství dokáže změnit konzistenci těsta. Zprvu je hodně tuhé, ale po chvilce zrání je krásně pružné a o to poddajnější. Pokud semolinovou mouku nemáte, vůbec nevadí, přidejte 135g pšeničné chlebové navíc, mám vyzkoušeno, že to funguje, nebojte. Ještě pozoruhodnější je kokosová mouka, která už v tak malém množství provoní chléb, ochutí ho kokosem, změní barvu kůrky a i to křupnutí bylo jinačí. Možná to trošku zveličuji, občas mívám megalomanský blud, ale chléb je výborný, doporučuji Vám si ho upéct.

ROZKVAS

150g žitné celozrnné mouky + 150g vody + lžíce kvásku

TĚSTO rozkvas + 300g vody + 300g hladké chlebové + 120g semolinové mouky + 50g kokosové mouky + 55g jemně nastrouhaného batátu +  hrst kešu oříšků + 12g soli + lžička chlebového koření (koriandr, kmín, fenykl, anýz)

Další podobné příspěvky

Close Menu