Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

Chléb s červenou čočkou, bílým jogurtem a semínky

Share on facebook
Share on pinterest

Vláčný chléb, dobrá konzistence těsta a díky lednicovému zrání i o to zajímavější chuť. Při překládání můžete prosypat kurkumou, která se k červené čočce víc než hodí.  Strukturu střídky tak obzvláštníte sytě žlutou barvou, dodáte chuti šmrnc a ještě preventivně „zabojuje“ proti zánětům v těleJ Semínka dle chuti, já si namlela konopné, slunečnicové, dýňové a lněné. Kdo si semínka před zapaří, nechá proschnout a poté rozemele, je o to větší hrdina a podporovatel svého zdraví… kdo ne, i to je v pohodě. Tento chleba chutnal i vybíravému Kryštofovi, mému tátovi, který se ošklíbá před každou rádoby zdravou surovinou a sousedovi, který si potrpí na tradiční recepturu. Ať chutná i Vám, dejte vědět.

ROZKVAS

150g žitné mouky + 150g vody + lžíce kvásku

TĚSTO rozkvas + 300g vody + 55g bílého jogurtu + 20g mletých semínek + 60g vařené červené čočky + 320g hladké chlebové + 120g špaldové celozrnné + 12g soli + lžička chlebového koření (koriandr, kmín, fenykl, anýz) + kurkuma

Další podobné příspěvky

Close Menu