Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

Muffiny z brioškového těsta

Share on facebook
Share on pinterest

Konečně jsem se rozhodla na přepis receptu brioškového těsta z droždí na kvásek a vyplatilo se. Dobře se s ním pracuje, umotat šáteček, pletýnku či miniaturní rohlíček není žádný problém. Chuťově není cítit kyselejší kváskový ocásek. Sice brioškové pečivo není tak nadýchané je tomu např. u  loupáčků, ale rozhodně stojí za Vaši pozornost.  

ROZKVAS

100g špaldové mouky + 100g plnotučného mléka + PL kvásku

TĚSTO

90g cukru + 1 vajíčko a 1 žloutek (bílek schovejte na potření) + 70g másla + 120g polotučného mouka + 400g hladké mouky + rozkvas

*možno citronová kůra,

skořice, kardamon, vanilka, rum … kdo jak má rád J

Vypracované nelepivé těsto nechte dvě hodiny odpočívat při pokojové teplotě. Poté smotejte pečivo svých snů, nechte dvě hodiny kynout. V případě muffinu, rozválejte „hada“ z těsta, udělejte na něm uzel a vložte do formy na muffin. Vykynuté potřete bílkem a dejte péct. Pečte na 210 stupňů do zlatova. Pečivo zezlátne, zvětší svůj objem a zlehkne.

Další podobné příspěvky

Close Menu