Kváskové pečení

Bochánek

Velmi doporučuji krásné stránky nadané pekařky, která si říká „Maškrtnica“ a zejména recept na mazanec. Recept této „mlsounky“ jsem si časově poupravila. Ne úplně záměrně,

Když to nefunguje, aneb místo chleba nakyslý placák

Za relativně krátkou dobu mého kváskového pečení se mi podařilo zlákat několik dalších nadšenců, kterým jsem s velkou radostí podarovala kvásek, několik osvědčených receptů a pár

Chlebové koření, cukr a sůl v kváskovém pečení

Již delší dobu v kuchyni používáme růžovou himalájskou nebo mořskou sůl.  Oba druhy soli  jsou méně štiplavé, nesolí tak agresivně a pro zdraví jsou mnohem prospěšnější.

Užitečné rady pro začátečníky

Pokud jste se do teď žili bez kuchyňské přesně vážící váhy, tak právě teď by se Vám mohla hodit. Na druhé straně, pokud Vám dar

Kváskovo-kefírové lívance

K narozeninám jsem si přála takovou tu milou nepotřebnou zbytečnost – lívanečník.  Lívance z kefírovo kváskového těsta mají o to zajímavější nakyslejší chuť. Jsou ideální volbou