Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

Chléb se sušenými rajčaty

Share on facebook
Share on pinterest

Podle mě sušená rajčata nikdy nic v žádném jídle nezkazí. Nacpat je do chleba je zárukou úspěchu. Výsledný chléb je křehký, vláčný, střídka jako mech. Samou jemností se ne moc dobře krájí, ale to Vám rozhodně vadit nebude. Do těsta jsem přidala oblíbené acidofilní mléko, což byl risk. Těsto bylo o to méně přizpůsobivé. Pojistila jsem si to lednicovým zráním. Díky delší době zrání se i těsto stává pružnější a více tvárné. Tvárnost potřebujete, protože až do vyzralého těsta, které budete různě překládat, napěchujte kousky sušených rajčat.

Jinak sušená rajčata. Ty z obchodu jsou slanější než bych si představovala. Tedy si je doma sama nakládám do koření od Antonína. Pokud budu mít „Antonínovo svolení“ ráda přidám odkaz na namíchanou směs. Bohužel nejsem tak velký pěstitel, abych měla usušená rajčata ze zahrádky. Ty si kupuji. Nakládám je do slunečnicového oleje, prosypávám kořením. Zatížím konstrukcí z párátek, aby byla celá potopená. A důležitá věc. Ještě před naložením, je nechám vykoupat v horké vodě. Změknou. Výborná jsou už 3. den.

ROZKVAS

150g žitné chlebové + 150g vody + kvásek

TĚSTO

rozkvas + 320g vody + 70g acidofilního mléka + 300g pšeničné chlebové + 250g pšeničné hladké + 100g pšeničné celozrnné + 10g soli

*150g nakrájených sušených rajčat

Sušená rajčata postupně  zpracovávejte do těsta v průběhu překládání před zavinutím do ošatky.

Další podobné příspěvky

Close Menu