Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

Chléb se strouhaným bramborem, zakysanou smetanou a škvarky

Share on facebook
Share on pinterest

Strouhaná brambora dodá vláčnost a ještě díky škrobu vylepší soudržnost těsta, kterou v tomto receptu pohoršuje zakysaná smetana. Takže jste v podstatě na pohodově zpracovatelném těstě, tím spíš, pokud si to pojistíte lednicovým zráním. Zrnka červené pšenice mě v obchodě zaujala, o to víc, že byly právě v akci. Několikrát jsem je předmáčela a přidávala do chleba a teď jsem si je zkusila namlít. Vysoké otáčky mého mixéru dokázaly doslova zázrak a já tam měla hladkou mouku z červené pšenice, kterou v obchodě neseženeme.  Kdo nemá tu možnost namlít si červenou pšenici, použije špaldu. A já příště použiji o to větší množství červeno pšeničné mouky.

150g žitné chlebové mouky + 150g vody + lžíce kvásku

TĚSTO1

rozkvas + 300g vody + 80g zakysané smetany + 300g pšeničné chlebové + 150g pšeničné hladké +50g červené pšenice + 40g strouhané brambory

 + hrst škvarků poctivě zadloubat do těsta ideálně lednicově vyzrálého po dobu 2 dnů

Další podobné příspěvky

Close Menu