Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

Chléb s kakaem a lískovými oříšky

Share on facebook
Share on pinterest

K hořkému kakau se hodí lískové oříšky. Pro vláčnost trochu acidofilního mléka. A pro výsledný efekt: zavinout chléb do tvaru javorového listu. Inspirací mi byl krásný web Pekárnománie, který mohu jedině doporučit. A také kamarádka Markéta, na jejíž chleby je radost pohledět. Musím neskromně říci, že svůj první kvásek dostala ode mě, společně s mou kváskovou zkušeností.

Těsto jsem nechala 24 hodin v lednici a průběžně ho překládala. Vyzrálo a stalo se o to tvárnějším. I přes vyšší množství vody se mi podařilo vytvarovat docela pěkný list. 

ROZKVAS

150g žitné chlebové mouky + 150g vody + lžíce kvásku

TĚSTO rozkvas + 90g acidofilního mléka + 300g vody + 7g hořkého kakaa + 100g špaldové celozrnné + 200g hladké + 300g hladké chlebové

Další podobné příspěvky

Close Menu