Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

Chléb s dýní, dýňovými semínky a tvarohem

Share on facebook
Share on pinterest

Poslední vypěstovaná Plánská dýně. Polovina na polévku, polovina na pokusy. A vyšlo to nad očekávání. Na oslavě dědových narozenin jsme vláčný chléb s křupavou kůrkou přikusovali k žebírkům. Žebírka jsme měli přes noc naložené marinádě z medu, sojové a hoisin omáčky, pivu, pálivé papriky a koření pěti vůní. Nejsme zas takoví masožravci, jak by se mohlo zdát. Vepřovému už vůbec neholdujeme, ale tohle nemělo chybu.

A teď tedy k tomu chlebu. Jsme rozmazlení delší dobou zrání těsta. Dýňové těsto zrálo v lednice téměř tři dny. Průběžně jsem ho překládala. Dýně v něm byla nastrouhaná najemno. Dýňová semínka byla spařená ve vroucí vodě, aby pak nebrala vláhu z chleba.

ROZKVAS

150g žitné chlebové mouky + 150g vody + lžíce kvásku

TĚSTO rozkvas + 300g vody + 50g tučného tvarohu + 330g hladké chlebové + 100g špaldové celozrnné + 100g žitné celozrnné + 70g strouhané dýně + 30g dýňových semínek + 12g soli + lžička chlebového koření

Další podobné příspěvky

Close Menu