Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

Kváskovo-kefírové lívance

Share on facebook
Share on pinterest

K narozeninám jsem si přála takovou tu milou nepotřebnou zbytečnost – lívanečník. 

Lívance z kefírovo kváskového těsta mají o to zajímavější nakyslejší chuť. Jsou ideální volbou k poklidné víkendové snídani… ovšem jen pro ty co jsou ochotni si přivstat. Těsto je potřeba zadělat v 5 hodin ráno, pokud chcete snídat před devátou ranní.

ROZKVAS:

140g pšeničné mouky + 140g vody + lžíce kvásku

TĚSTO:

rozkvas + 210g hladké mouky + 250g kefíru + 20g cukru + špetka soli + skořice, kardamon, citrónová kůra (jak kdo má rád)

+ 2 vajíčka po vykynutí

POSTUP:

Do zralého rozkvasu přimícháme všechny ingredience s výjimkou vajiček. Vajíčka přidáme až po vykynutí, které trvá tři hodiny.

Po přidání vajíček, je vhodné nechat těsto ještě při pokojové teplotě alespoň dvacet minut odležet.

Před smažením doladíme konzistenci těsta přidáním mléka. Těsto musí být husté, ale tekoucí. 

Lívanec otáčíme ve chvíli, kdy se nám v těstě začnou dělat bublinky.

Další podobné příspěvky

Close Menu