Hanka

Hanka

Jsem Hanka a chci Vás inspirovat k tomu, že to jde.

100% celožitný s i bez mungo klíčků

Share on facebook
Share on pinterest

Mám ráda celožitný chléb, hurá. A o to víc od doby, kdy jsem zjistila, že jde udělat i do ošatky. V době, kdy jsem žila v představě, že celožitný jedině do nádobky kvůli hodně hydratovanému těstu, jsem si ho pekla jen v obdobích „záchvatů zdravosti“.  Každopádně čistě celožitný chléb není zdaleka tak tmavý jako ten z obchodu, čím ho asi dobarvují? Taky není drobivý, těžký a s takovou podivnou pachutí. Ale nechci křivdit výrobcům žitných chlebů, je fakt, že já chleba už nekoupila přes dva a půl roku.

Těsto mi připomíná kinetický písek, je pěkně hňácavé. Při koulení bochníků si pomožte hrstí mouky a moc se s tím nemodelujte.  Rychle ukoulejte kouli a šup s ní do ošatky.

Odvážnější před koulením zadloubou poctivou hrst naklíčených mungo klíčků. Je to velká bojovka udržet mungo ocásky v kinetickém písku J

ROZKVAS 1

150g žitné mouky + 150g vody + lžíce kvásku

ROZKVAS 2

rozkvas 1 + 100g mouky + 100g vody

TĚSTO

rozkvas 2 + 280g vody + 420g žitné mouky + 12g soli + lžička chlebového koření (koriandr, kmín, fenykl, anýz) + naklíčené mungo klíčky

Další podobné příspěvky

Close Menu